Keresés ebben a blogban

2011. március 6., vasárnap

EFT Maci - Tappy Maci

Forras: http://www.emotionalfreedom.net
Irta: Beregi Marietta

Mint talán hallottátok már néhányszor; az EFT végtelen lehetőségekkel rendelkezik, és bármire, bárhol használható. Ha eddig még nem hallottatok volna az EFT Maciról (vagy más néven Tappy Bear), akkor épp itt az ideje annak, hogy elfoglalja helyét a családi kupaktanács-asztalnál..és ha ezt megteszi, akkor valoszinűleg hamarosan főhelyre kerül. Persze nemcsak  Maci lehet, hanem EFT nyúl, vagy EFT baba is - a fő az, hogy egy egyszerű trükkel belophatjuk az EFT-t gyerekeink szivébe, és mielőtt észrevennénk, ők tanitanak majd minket arra, hogy hogyan és miképpen gyógyulhatunk EFT segitségével.

Fogadjátok szeretettel az alábbi írást:

Tappy Maci
Till Schilling cikke nyomán (www.tappybear.com)
Irta: Beregi Marietta

Egy varázslatosan édes EFT társról, segítőről, Tappy maciról olvashattok az alábbi írásban. Ennek a csodálatos, egyszerű és rendkívül hatékony módszernek az alkotói : Till Schilling és két lánya, Maria Christina és Anna Daniella. Egy macit - akinek a meridián pontjaira gombokat rögzítettek - használtak arra, hogy az EFT technikát és a kopogtató pontokat megtanítsák a barátaiknak.

Miért is olyan varázslatos Tappy?

Tappy szívesen elmeséli mi bántja (a szülők vagy akár a gyerek által) és a gyerekek örömmel kopogtatnak egy édes kismacin, hogy az jobban érezze magát. A gyerekek minden bánata, rossz kedve és félelme feldolgozható így.

Tappy-vel egyetlen kör alatt megszűnik a kopogtatással kapcsolatos összes ellenállás. Nagyon megkönnyíti a ráhangolódást és repül vele az idő. Nehézségek esetén Tappy az, akinek problémái vannak és aki készségesen átveszi a gyerekek gondjait, félelmeit.

A felnőttek is sikeresen használhatják Tappy-t, hiszen megszünteti az ellenállást, visszaviszi őket a gyerekkorba és összeköti őket a "belső gyermekkel". Elképesztően eredményes módszer. Számtalan módon lehet használni, csak a képzeleted szabhat határt neki.

Valószínűleg szülők, nagyszülők, tanárok és tanácsadók számára a leghasznosabb ez a módszer, ami a "tükörhatás" elven működik. A néma megállapodás az, hogy Tappy az, akinek problémája van, és mi csak segitünk rajta - nekünk magunknak nincs semmi problémánk! A gyerekek alapjában véve nagyon segítőkészek, ezért tetszik nekik ez a "játék". Anélkül, hogy észrevennék, a gyerekek magukon segítenek azáltal, hogy segítenek Tappy-n. Megnyugtatja őket a gondolat, hogy nem nekik vannak problémáik, félelmeik, hanem Tappy-nek és ők olyan nagyszerű gyerekek, hogy segítenek. Már 1-2 kör után észrevehetőek a változások.

Tappy kiváló segítő abban is, hogy közelebb kerüljünk tizenéves gyermekünkhöz. Ha szeretnéd neki megtanítani az EFT-t, használd először Tappy-t te magad. Legyen ő a te "segítőd" a kopogatatásban. Tedd az ágyadra, és biztos, hogy a gyermeked pár nap múlva rákérdez, hogy mit csinál az ágyadon az a maci. Ekkor aztán bemutathatod neki Tappy-t és elmondhatod, hogy mit lehet vele csinálni - anélkül, hogy rá akarnád venni, hogy ő is használja. Néhány nap múlva azt veszed majd észre, hogy Tappy eltűnt az ágyadról…

Tappy egy olyan társ, aki mindig melletünk lehet, ha nem érezzük jól magunkat és jelenlétével mindig figyelmeztet minket, hogy kezünkben rejlik egy csodálatos lehetőség, mellyel változtathatunk bármin, amin szeretnénk.

Tovabbi érdekes EFT cikkeket olvashattok most megujulo honlapomon: http://www.emotionalfreedom.net

Jo kopogtatast!
udv,
EFTAgi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése