Keresés ebben a blogban

2011. április 1., péntek

Belső Béke Eljárás

Egy nagyon fontos Gary Craig cikket adok itt közre, és ajánlom mindenkinek, hogy bulldog kitartással kövessétek az itt leirtakat “Ha boldogok akartok lenni itt e Földön!” ….(ez persze csak vicc, de azért egy kicsit komoly is..)

Mindenkinek szeretettel:
EFTAgi
Email: eftagi@gmail.com
Skype: eftagi
http://www.emotionalfreedom.net
http://eftmagyar.blogspot.com/

Belső Béke Eljárás

Szeretettel üdvözöllek,

A Belső Béke Eljárás amit most mindjárt elmagyarázok, nem arról szól, hogy egy “kicsit jobban érezd magad”. Helyesen értelmezve ez az eljárás a Föld minden lakosának fő gyógyító eszköze lehet.
A világ minden orvosának, terapeutájának, lelki és életmód tanácsadójának ezt a módszert kellene elsődlegesen alkalmaznia saját maga és mások megsegítésére.

Lényegében a Belső Béke Eljárás abból áll, hogy az életünk folyamán elszenvedett valamennyi fájdalmas, vagy kellemetlen SPECIFIKUS ESEMÉNYRŐL készítünk egy listát, majd szisztematikusan addig kopogtatunk rajtuk, amíg valamennyi esemény érzelmi hatása megszűnik ránk nézve. Ha szorgalmasan és kitartóan követjük ezt az eljárást, “érzelmi erdőnkből” hamarosan minden negatív “fát” ki tudunk irtani, ezzel megsemmisítve rengeteg potenciális érzelmi és fizikai betegség gyökerét. Ez persze mindenkit belső békéje elérése felé vezet, ami végső soron nagyban hozzájárul a világbéke megvalósításához.

Néhány ötlet ahhoz, hogyan valósítsuk meg ezt a gyakorlatban…

1. Adjuk fel a belső béke eljárást mint “házi feladatot” a kliensnek,
amit két ülés között otthon önállóan végezhet. Ez minden bizonnyal felgyorsítja majd a gyógyulás folyamatát.

2. Kövessük a belső béke eljárást mint egy napi rutin gyakorlatot ahhoz, hogy egy életen át felgyülemlett érzelmi salaktól megszabaduljunk. Ezáltal javul az énképünk, csökkennek belső kételyeink, és mély belső békét és felszabadulást érzünk.

3. Felhasználhatjuk ezt az eljárást arra is, hogy megszabaduljunk egy súlyos betegség esetleges kiváltó okától. Maga az a tény, hogy súlyos betegségben szenvedünk biztos jelzés arra, hogy valamelyik specifikus esemény az életünkben (vagy több együtt) olyan sok dühöt, félelmet vagy egyéb traumatikus érzést halmozott fel az energiarendszerünkben, hogy az most betegség formájában jelenik meg. Ha valamennyi ilyen emléket lekezelted, akkor valószínűleg az/azok is közte lesznek, amelyek hozzájárultak a fizikai betegség kialakulásához.

4. Ha kitartóan alkalmazod a belső béke eljárást, szükségszerűen egy csomó olyan specifikus eseményt is lekezelsz, amelyek különböző problémák okozói lehetnek, bár ennek talán nem is vagy tudatában. Ily módon elkerülheted a szükséges nyomozómunkát, amikor egy-egy probléma gyökerét kell feltárnod ahhoz, hogy a megfelelő specifikus emléken kopogtathass.

5. Használd a belső béke eljárást mint a lazítás egy formáját

6. Használd a belső béke eljárást azért, hogy másoknak példaként szolgálhass arra, hogy mi mindenre vagyunk képesek mint emberi lények

Ez az egyszerű gondolat paradigmaváltást jelenthet az egész gyógyítás területén, és tulajdonképpen egyetlen mondatban meg lehet fogalmazni…..

LEGTÖBB ÉRZELMI ÉS FIZIKAI PROBLÉMÁNKAT MEGOLDATLAN SPECIFIKUS ESEMÉNYEK OKOZZÁK (VAGY AZOKHOZ NAGYBAN HOZZÁJÁRULNAK) – EZEKET KÖNNYEDÉN FEL LEHET OLDANI ÉFT SEGÍTÉGÉVEL.

Nem rossz igaz? – főleg ha hozzàvesszük, hogy egy egyszerű mérnök jött elő ezzel a forradalmi gondolattal. Ez az egyetlen mondat, ha minden hivatásos gyógyító és páciens magáévá tenné, valószínűleg (1) drámai módon javítaná a gyógyulás mértékét, és ugyanakkor (2) meredeken csökkentené a költségeket.

Kérlek vedd figyelembe, hogy ez a gondolat teljesen figyelmen kìvül hagyja a hagyományos orvoslás szerint fő szerepet játszó kémiai okokat. Ez abból adódik, hogy én személyesen újra és újra megtapasztaltam amint kliensek állapota - akiknél a gyógyszerek és egyéb kémiai gyógymódok gyászosan megbuktak – nagymértékben javult ÉFT hatására.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a gyógyszereknek, vagy például a megfelelő egészséges táplálkozásnak ne lenne helye a gyógyításban. Ellenkezőleg……ezek gyakran életfontosságúak lehetnek. Személyes tapasztalatom azonban azt mondatja velem, hogy a specifikus emlékekből származó megoldatlan érzelmi töltet sokkal inkább okozója problémáinknak, mint bármi más: ez az igazi gyökere a betegségnek. Igy hát logikus, hogy erre kell elsősorban figyelmet fordítani.

Gyakorlott ÉFT-zők tisztában vannak azzal, hogy ezzel a módszerrel képesek vagyunk arra, hogy szó szerint letöröljük a negatív eseményt lelkünk “faláról”. Ez az a terület, ahol sikerarányunk a legmagasabb. Eddig azonban főleg azokra a specifikus eseményekre fókuszáltunk, amelyek egy bizonyos probléma – mint például fóbia, fejfájás vagy traumatikus emlék – hátterében meghúzódtak. Ez az eljárás rendkívül hatékony, és nagyszerű eredményekkel dicsekedhet….érdemes továbbra is így folytatni. Másrészről viszont miért ne használhatnánk az ÉFT-t az ÖSSZES specifikus emlék semlegesítésére, amelyek esetleg a jóval általánosabb (de azért nem kevésbé fontos vagy zavaró) problémák gyökerét képezik, mint például (hogy csak néhányat említsek)…..

Ènkép
Szorongás
Depresszió
Álmatlanság
Káros szenvedélyek
Kényszeres cselekvések
Elhagyatottság érzete

Amint egyenként megszabadulsz évek óta cipelt súlyos érzelmi csomagjaidtól, természetes módon egyre kevesebb belső konfliktussal kell majd energiarendszerednek naponta megbírkóznia. Kevesebb belső konfliktus = belső béke és kevesebb érzelmi és fizikai szenvedés. Sokak számára ez az eljárás olyan egész életüket beárnyékoló problémák teljes megszűnését eredményezheti, amelyeket más módszerek még csak meg sem érintettek.

Ugyanez vonatkozik a fizikai betegségekre is. És itt most a fejfájástól kezdve, a légzési zavarokon, emésztési problémákon, szklerózisz multiplexen át szó van kb. mindenről egészen az AIDS-ig és a rákig. Manapság már kezdik széles körben elfogadni, hogy fizikai bajainkat, betegségeinket megoldatlan érzelmeink - mint például düh, trauma, bűntudat, gyász..stb. - okozzák, vagy ahhoz legalábbis nagy mértékben hozzájárulnak. Az elmúlt évek során számtalan megbeszélést folytattam ebben a témakörben orvosokkal, és egyre gyakrabban tapasztaltam, hogy ők is az érzelmek belső küzdelmét nevezik meg, mint a súlyos betegség egyik legfontosabb okát. Eddig azonban nem volt megfelelő módszer arra, hogy felvegyük a harcot ezekkel az egészséget támadó “banditákkal”. Persze maszkírozhatjuk őket gyógyszerekkel, de igazi gyógymódot nemigen találtunk eddig rájuk. Szerencsére itt van az ÉFT és a többi energiaterápia, melyek könnyed és elegáns eszközök lehetnek a komoly gyógyító terapeuta kezében ahhoz, hogy a betegség gyökereit tárják fel és irtsák ki – ne a beteget.

Amit itt leírok, az NEM helyettesít egy minőségi ÉFT tréningen való részvételt vagy azt a segítséget, amit egy jó ÉFT terapeuta nyújthat. Ehelyett egy eszközt ajánlok fel Neked, amely – helyesen kezelve – alkalmas arra, hogy nagymértékű javulást hozzon létre érzelmi vagy fizikai állpotodban. Ezt a hatást egy jó ÉFT tréning, vagy egy mester terapeuta segítsége persze csak még fokozza. Ez az eljárás olyan egyszerű és annyira mélyreható és hatékony, hogy mindenkinek, aki segítségért terapeutához fordul, mint kötelező gyakorlatot kellene előírni. Tudom, hogy ez nagyon merészen hangzik, de több mint 10 év alatt olyan sok lenyűgöző siker tanúja voltam olyan széles körben, hogy számomra ezt a kijelentést megtenni nemcsak hogy könnyű, de szükséges is.

Maga az eljárás rendkívül egyszerű (feltételezem, hogy már megtanultad, hogy hogyan kell az ÉFT kezelést alkalmazni) :

1. Készíts egy listát amelyre felírsz minden egyes fájdalmas és /vagy kellemetlen spcifikus eseményt amelyet valaha átéltél. Ha nem találsz legalább 50-et, akkor vagy lagymatagon végzed a feladatot, vagy valamely más planétán éltél eddig. Vannak akik százával találnak ilyen eseményeket emlékeikben.

2. Mialatt a listát készíted lehet, hogy úgy találod, hogy egy-egy múltbeli esemény a jelenben már nem okoz kellemetlen érzést. Ez teljesen normális. Azért vedd fel ezeket az eseményeket is a listádra. Maga az a tény ugyanis, hogy emlékszel rájuk jelzi, hogy dolgoznod kell még rajtuk.

3. Mindegyik emléknek adj egy címet, mintha egy kisfilm lenne. Példák: „Apa megütött a konyhában” – „Elloptam Zsuzsi szendvicsét” – „Megcsúsztam, és majdnem beleestem a szakadékba” – „Harmadikos koromban amikor beszédet kellet mondanom, az egész osztály rajtam röhögött” – „Anyu 2 napra bezárt a kamrába” – „Mrs. Adams azt mondta, hogy hülye vagyok”.

4. Amikor kész vagy a listával, válaszd ki a legvaskosabb „fákat” a negatív érzelmi „erdődből”, és kezd el ezeket ÉFT-vel kezelni egészen addig, míg vagy nevetsz az egészen, vagy képtelen vagy fókuszálni az emlékre (lehet, hogy egyszerűen unalmasnak tűnik). Figyelj arra, hogy a kezelés során felmerülő aspektusokat, mint „önálló fákat a negatív erdőben” külön le kell kezelni. Az is nagyon fontos, hogy csak akkor lépj át a következő specifikus emlékre, ha az előzőt már teljesen semlegesítetted.

Ha egy-egy eseménynél nem tudod beazonosítani az intenzitást a 0-10-es skálán, feltételezd azt, hogy elfojtod érzéseidet, és alkalmazz 10 teljes kör ÉFT kezelést minden elképzelhető szempontból nézve az ügyet. Nagy az esélye annak, hogy ezzel teljesen semlegesíted az emléket.

Miután a legsúlyosabb eseteket (a legvaskosabb érzelmi fákat az érzelmi erdőben) eltávolítottad, vedd sorra az intenzitásban következő emlékeket.

1. Dolgozz fel legalább egy kisfilmet (spcifikus eseményt)
naponta…de mégjobb, ha 2-t vagy 3-at……három hónapon keresztül. Ez csak néhány percet vesz igénybe naponta, és ebben az ütemben haladva 3 hónap alatt mintegy 90-270 specifikus emléket tudsz feldolgozni. A 3 hónapos munka letelte után figyelj oda arra, hogy mennyivel jobban érzed magad a bőrödben. Az is feltűnik majd, hogy mennyivel nyugodtabb vagy, és mennyivel nehezebb kihozni a sodrodból. Figyeld meg mennyivel jobbak a kapcsolataid, és hogy egy csomó olyan problémád amellyel eddig terapeutához jártál észrevétlenül felszívódott. Próbáld meg ekkor felidézni valamelyik specifikus élményedet, és figyeld meg ahogy az egykor heves érzelmi töltésű emlék szinte jelentéktelennek tűnik. Figyelj fel a vérnyomásodban, szívverésedben és/vagy légzésedben beállott javulásra.

Azért kérlek arra, hogy tudatosan figyelj oda ezekre a dolgokra,
mert egyébként ez a minőségi ugrás a gyógyulás folyamatában olyan finoman jöhet létre, hogy magad sem veszed észre. Még az is lehet, hogy a javulás olyan észrevétlenül következik be, hogy úgy érzed mintha „tulajdonképpen ez soha sem lett volna olyan nagy probléma”. Ezt a jelenséget úra és újra megtapasztaljuk az ÉFT kezelések során, ezért próbálom tudotosítani Benned is.

6. Ha rendszeresen szedsz gyógyszereket előfordulhat, hogy állapotod olyannyira javul, hogy úgy érzed, abbahagyhatod a gyógyszerszedést. Kérlek ezt CSAK orvosod tudtával és beleegyezésével tedd meg!

Szívemből remélem, hogy a Belső Béke Eljárás világszerte elterjed, és rutinszerűvé válik. Napi néhány perc időráfordítás óriási különbséget eredményezhet az iskolai teljesítmények, kapcsolatok, általános egészség és életminőségünk terén. De mindez csak értelmetlen szószaporítás addig, amíg TE ezeket a gondolatokat át nem ülteted a gyakorlatba!!!

Kívánok Belső Békét Valamennyiünknek! Gary

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése