Keresés ebben a blogban

2011. április 28., csütörtök

Nyögvenyelős EFT, avagy Az EFT Varázsige Protokoll

Ildi tegnap emlékeztetett az ígéretemre, hogy átküldöm Nektek azt a módszert, amit bevethetünk akkor, ha csak olyan “nyögvenyelősen” kopogtatunk.

Igen, emlékszem rá, és legjobb, ha most rögtön leírom mielőtt újra elfelejteném.!

Néhány hete, a Rendszeres Kopogtatók Klubjában* merült fel a téma. Ildi említette, hogy naponta kopogtat Dénes Eva “Jó reggelt” videójával (itt találod a youtube-on: http://www.youtube.com/watch?v=OdZjnJyx77I&feature=player_embedded), mégis rosszkedvű, és nem igazán megy jól a napja.

Megkérdeztem Ilditől, hogy mit érez, míg kopogtat? Valóban átérzi a tiszta örömet, és az izgatotott várakozást, hogy milyen nagyszerű napnak néz elébe? Vagy csak olyan “nyögvenyelősen” kopogtat? Ildi bevalotta, hogy ez az utóbbi a jellemző!

És itt van a kutya elásva, hiszen nem győzöm elég sokszor mondani, és eléggé kihangsúlyozni, hogy a pozitiv célok, érzések bekopogtatása csak akkor igazán hatékony, ha a negatív érzéseink nem túl erősek. Vagy ha eddig azok voltak , már sikerrel oldottuk egy részüket, tehát maximum 3-4-es a negatív érzések intenzitása.

Tehát, ha nagyon alacsony az energiaszintünk, ha depressziós, sötét, fáradt érzések húznak le minket, akkor hiába próbálunk pozitív megerősítéseket bekopogtatni, azok valószínűleg hatástalanok maradnak, vagy esetleg még mélyebbre letaszítanak a sötét gödör fenekére.

De akkor mit tehetünk ilyenkor, hiszen lehet, hogy elméletileg tudom, hogy a negatívot kell először oldanom, de annyira pad alatt vagyok, hogy nincs erőm, energiám beleásni magam még jobban a negatív érzésekbe, és legszívesebben visszabújnék az ágyba, és aludnék egész nap? Vagy mit tegyek akkor, ha annyira ideges vagyok, hogy teljesen szétszórttá váltam, és képtelen vagyok koncentrálni?

Épp erre a tünetre jó az a nagyszerű EFT módszer, amit én is naponta használok azóta hogy véletlenül felfedeztem EFT AAMET oktató, Nicola Quinn honlapján (az eredeti angol cikket innen tölthetitek le: http://nicolaquinn.com/) Nicola úgy nevezi a módszert, hogy: EFT varázsige protokoll

AZ EFT varázsige protokollt Silvia Hartmann alakította ki 2004-ben, és arra használta, hogy a hibás gondolkozást könnyedén korrigálja, és az energiarendszert gyorsan harmonizálja, egyenúlyba hozza. A Silvia Hartmann által kifejlesztett Emotrans módszer egyik gyógyító kifejezését, aforizmáját használja, ritmikusan, rímekkel együtt. Ez a kombináció, épp úgy, mint a varázsigék, könnyedén és hatékonyan befolyásolják a tudatalattit, mintegy gyors, hatékony impulzusokat küldünk a tudatos elméből a tudatalatti felé.

A módszer rendkívül egyszerű, és lényünk mélyebb, játékosabb, a mágia felé hajló részéhez szól a legerősebben. A lényege annyi, hogy egy játékos rigmust, mondókát ismételgetünk, amelyben megnevezzük a negatív érzést, és míg a pontokon kopogtatunk, elengedjük az érzést. Mivel a mondóka mindig ugyanaz, nem kell erőlködni, gondolkodni, rákényszeríteni magunkat arra, hogy megtaláljuk a megfelelő szavakat, hanem egyszerűen behelyettesítem azt a negatív érzést, ami a legerősebb, vagy rutinszerűen végigmehetek egy listán a leggyakoribb negatív érzésekkel, a következőképpen:

Az EFT Varázsige Protokoll (Silvia Hartmann és Nicola Quinn leírása alapján)

Lélegezz mélyeket, és lassan, átéléssel mondd a szöveget, míg a pontokon kopogtatsz:

Szemöldök kezdete (egy teljes, mély lélegzet, míg mondod):

Minden gyűlöletem most elengedem,
Könnyedén ellebeg, könnyedén ellebeg.

Szemsarok (egy teljes, mély lélegzet, míg mondod) :

Minden sajnálatom/minden megbánásom most elengedem,
Könnyedén ellebeg, könnyedén ellebeg.

Szem alatt (egy teljes, mély lélegzet, míg mondod) :

Minden félelmemet most elengedem,
Könnyedén ellebeg, könnyedén ellebeg.

Orr alatt (egy teljes, mély lélegzet, míg mondod):

Minden kételyemet most elengedem,
Könnyedén ellebeg, könnyedén ellebeg.

Állpont (egy teljes, mély lélegzet, míg mondod):

Minden frusztrációt most elengedek,
Könnyedén ellebeg, könnyedén ellebeg.

Kulcscsont (egy teljes, mély lélegzet, míg mondod):

Minden dühömet most elengedem,
Könnyedén ellebeg, könnyedén ellebeg.

Kar alatt (egy teljes, mély lélegzet, míg mondod):

Minden szomorúságom most elengedem,
Könnyedén ellebeg, könnyedén ellebeg.

Karate kézél(egy teljes, mély lélegzet, míg mondod):

Minden gyűlöletem most elengedem,
Könnyedén ellebeg, könnyedén ellebeg.

És ennyi az egész. Ezek az érzelmek csak példaként vannak itt, természetesen, bármilyen más érzelmet is behelyettesíthetsz, ami épp kellemetlenkedik. Lehet használni ezt a protokollt arra, hogy gyorsan és hatékonyan kihozd magad egy negatív lelkiállapotból, de használhatod arra, is, hogy lecsendesitsd a gondolataidat, ha például valamilyen célra kell koncentrálnod, tanuláshoz, vagy meditációhoz készülsz, és túl szétszórtak a gondolataid, túl nagy zaj van a fejedben. Használhatod akkor is, ha ideges vagy, stressz-hatás ért, és szeretnéd újra létrehozni magadban a belső nyugalmat, tisztaságot. És persze még számtalan más helyzetben is – gyakorolj, kísérletezz szabadon, és írd meg a tapasztalataidat nekem is az eftagi@gmail.com cimre.

A teljesség kedvéért hadd álljon itt az eredeti angol rigmus – és persze azért is, mert én nem vagyok költő, és lehet, hogy Te még jobban, még szebben le tudod fordítani – ha ez lenne a helyzet, a kincset ne tartsd meg magadnak, hanem minket is tudass róla!

“All of my anger/frustration/sadness..etc. I now let you go, soften and flow, soften and flow.”

És vegül néhány további, gyakori negatív érzés, amit érdemes oldani, és segithet abban, hogy gyorsan, rutinszerűen elengedhesd ezeket a blokkokat:

Aggodalom, rossz szokások, blokkok, unalom, ügyetlenség, gyávaság, kritizálás, becsapottság, színlelés, hamisság, illuzió, depresszió, elkeseredettség, csalódottság, irígység, kimerültség, sikertelenség, ostobaság, fájdalom, gyász, irritáció, elitélés, megvetés, lustaság, hazudozás, korlátozottság, magányosság, reménytelenség, hiábavaló vágyakozás, zavar, szégyenkezés, szégyellősség, félénkség, szenvedés, fáradtság, kimerültség, gyengeség…..stb.

A lista így megy tovább…….adaptáld, egészitsd ki a saját igényeid, szükségleteid szerint.

Nagyon nagyon sok sikert, és kellemes, gyógyító tapasztalatokat kívánok Nektek.

Jó kopogtatást!
Üdv,
EFTAgi
Email: eftagi@gmail.com
Skype: eftagi
http://www.emotionalfreedom.net

*Rendszeres Kopogtatòk Klubja: szerda esténként találkozunk és dolgozunk együtt kis csoportban – további info, vagy jelentkezés az eftagi@gmail.com címen, vagy Dénes Eva weblapján itt: http://www.evadenes.com/RKK.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése