Keresés ebben a blogban

2011. április 14., csütörtök

Tévhitek oldása EFT-vel

Tévhitek oldása EFT-vel

Az elmúlt néhány hónapban rengeteget foglalkoztam korlátozó hiedelmek, tévhitek oldásával. Itt volt először is a Bőség tanfolyam, majd a Mesterhitek tréning, ezt követően pedig a “Hiteim a pénzről” tanfolyam (a “Bőség” és a “Hiteim a pénzről” tréningek hanganyaga megvasarolható – rendeld meg az eftagi@gmail.com címen).

Ahogy együtt dolgoztunk az éltünket már nem szolgáló hitek feltárásán, és újabb hitekkel való behelyettesítésén, egyre inkább kikristályosodott bennem, hogy mennyire fontos ez a munka, és hogy tulajdonképpen a hiteink az életünk építő kövei. Sőt – ha képesek vagyunk ilyen mély szinten változni, akkor talán nem is feltétlenül szükséges a fájdalmas emlékekkel egyenként megbírkózni – legalább egy részét a csomagnak a gyökereknél megragadhatjuk, és viszonylag fájdalommentesen kihúzhatjuk.

Arra gondoltam, hogy azoknak, akik nem tudtak/tudnak részt venni tréningeken ebben a témakörben, dióhéjban összefoglalom a folyamatot, hogy valamennyien már ma hozzákezdhessetek ahhoz, hogy mély, életetek minden területét befolyásoló hiteiteket megváltoztathassátok:

Tehát a folyamat a következő:

1. Tévhit oldása
Példa:

- Tévhit - túl öreg vagyok a tanuláshoz…

Mérd le mennyire érzed ezt igaznak (0-10).
Mérd le milyen érzést kelt benned - ird le az érzést - mérd le az érzés intenzitását.

- tehetetlenség érzés - intenzitás 8.

Alkosd meg az Alapállítást úgy, hogy az érzést is vedd bele (ha van érzés, ha nincs, akkor csak magát a tévhitet nevezd meg).

“Bár van ez a tévhitem, hogy én már túl öreg vagyok a tanuláshoz, és olyan tehetetlennek és ostobának érzem magam, mégis mélyen és teljes egészében szeretem és elfogadom magam.”

Kopogtass ezzel mindaddig, míg az állítás igazságérzete, és az érzés (ha volt) intenzitása is 0-ra csökken. Ha más érzések is feljönnek, akkor ezekkel is kopogtass.

Amikor a tévhit intenzitása 0, fogalmazd meg azt a pozitiv állitást/hitet, melyet be akarsz ültetni a helyére:

“Az idő teltével egyre hatékonyabban és gyorsabban tanulok. Jóleső meglepetéssel észlelem naponta többször is, hogy úgy fog az eszem, mint a borotva.”

Ezt kopogtasd be, mint pozitiv megerősítést; azaz kopogtass a meridián pontokon, míg ezt a megerősitésedet=az uj kívánatos hitet ismételgeted. Èrdemes minden mondatot pozitív, örömteli érzéseket keltő szavakkal, kifejezésekkel kezdeni, mint például: “annyira örülök, hogy..,” “milyen jó, hogy….””hálával és örömmel elfogadom, hogy.”.stb.

Példa:

Karate kézél:
“Milyen jó, hogy az idő telével egyre hatékonyabban és gyorsabban tanulok. Jóleső meglepetéssel észlelem naponta többször is, hogy úgy fog az eszem, mint a borotva.”

Szemöldök kezdete:
“Annyira örülök, hogy az idő teltével egyre hatékonyabban és gyorsabban tanulok. Jóleső meglepetéssel észlelem naponta többször is, hogy úgy fog az eszem, mint a borotva.”

Szemsarok:
“Biztosan tudom, és érzem, hogy az idő teltével egyre hatékonyabban és gyorsabban tanulok. Jóleső meglepetéssel észlelem naponta többször is, hogy úgy fog az eszem, mint a borotva.”

Szem alatt:
“Hálával és örömmel elfogadom most, hogy az idő teltével egyre hatékonyabban és gyorsabban tanulok. Jóleső meglepetéssel észlelem naponta többször is, hogy úgy fog az eszem, mint a borotva.”

Orr alatt:
“Milyen csodálatos érzés tudni, hogy az idő teltével egyre hatékonyabban és gyorsabban tanulok. Jóleső meglepetéssel észlelem naponta többször is, hogy úgy fog az eszem, mint a borotva.”

Állpont:
“Végre tisztán látom, hogy az idő teltével egyre hatékonyabban és gyorsabban tanulok. Jóleső meglepetéssel észlelem naponta többször is, hogy úgy fog az eszem, mint a borotva.”

Kulcscsont:
“Mennyire örülök hogy végre hinni tudok abban, hogy az idő teltével egyre hatékonyabban és gyorsabban tanulok. Jóleső meglepetéssel észlelem naponta többször is, hogy úgy fog az eszem, mint a borotva.”

Kar alatt:
“Jaj de jó, hogy az idő teltével egyre hatékonyabban és gyorsabban tanulok. Jóleső meglepetéssel észlelem naponta többször is, hogy úgy fog az eszem, mint a borotva.é

Fejtető:
“Minden sejtemben él az a tudat, hogy az idő teltével egyre hatékonyabban és gyorsabban tanulok. Jóleső meglepetéssel észlelem naponta többször is, hogy úgy fog az eszem, mint a borotva. Ès ez így van!”


Persze bevehetsz még más pontokat is, és használhatsz más pozitív kopogtatási módokat is.

A korlatozó hiedelmekkel részletesen dolgozunk a Tudatos Teremtés tréningeken (EFT 2. szint, Bőség, Mesterhitek, Hiteim magamról, Hiteim a pénzről..stb.). A régebbi nyilvános tréningekről készült hangfelvételek egy része megvásárolható. További információkért, és a rendeléshez küldj egy mailt az eftagi@gmail.com cimre.

Ezekről, és még számtalan más EFT technikáról is olvashatsz elektronikus könyvemben – “1001 Tipp, ötlet és tanacs az EFT használatához” (megrendelhető nálam az eftagi@gmail.com cimen).
Sok sikert és jo kopogtatast!
Üdv,
EFTAgi
Email: eftagi@gmail.com
Skype: eftagi
http://www.emotionalfreedom.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése