Keresés ebben a blogban

2011. december 23., péntek

Karácsonyi varázslatok

Boldog Karácsonyt!Karácsony a finom beiglik, a csillagszórók, az ajándékok és a család ideje. Ilyenkor valamennyien összejövünk, és az iskolakezdés, az állandó megfeszített munka, a vizsgák izgalma után végre az ellazulás és a boldog együttlétek ideje következik! Olyan jó végre lustálkodni (ez csak a nem-háziasszonyokra vonatkozik), reggel 6 helyett esetleg 9-kor kelni, délután összebújni a díványon és zenét hallgatni, vagy egy jó könyvet olvasni. Olyan jó a gyerekekkel játszani, főzőcskézni, kirándulni, hogy….lehet, hogy egyesek elhanyagolják a NAPI EFT RUTIN-t? Ez bizony nagy baj lenne (összevont szemöldök) – hiszen ha egy-két hétig nem csináljuk a napi gyakorlatokat, kopogtatásokat, akkor bizony könnyű visszacsúszni az EFT előtti rossz szokásokhoz, negatív gondolatokhoz, morcossághoz, kimerültséghez – vagyis könnyen lecsúszhatunk egy sokkal alacsonyabb energiaszintre. És mielőtt észrevennénk, ugyanott vagyunk, ahonnan kemény munkával feltornáztuk magunkat, és a saját jó eredményeinket semmissé tettük. Szerencsére van ötletem, sőt kipróbált gyakorlatom arra, hogy ezt a csapdát hogyan kerülhetjük el. Az elmúlt néhány évben én egyszerűen azt teszem, hogy a családommal együtt csinálom a napi EFT rutin egy részét. Persze kissé adaptálnom kellett a gyakorlati kivitelezést, hiszen ha mint EFT rutint próbáltam volna rávenni őket a részvételre, akkor valószínűleg csak hosszas rábeszélésre sikerült volna őket bevonni, és akkor is csak tessék-lássék vettek volna részt a dologban. Ehelyett, úgy vezettem be a gyakorlatokat, mint “mágia”, “varázslás”, egy kis “boszorkányság”. És így már lelkesen vetették bele magukat a családtagjaim a napi varázslatokba- és nemcsak az energiaszintünket növeltük meg, de a hangulatunk, és az összetartozás, és szeretet érzése is megnövekedett. Karácsonyi ajándékként fogadjátok el tőlem ezt a kis “varázscsokrot”! És adjátok tovább: a családnak, a barátoknak, az ismerősöknek…mindenkinek, aki fogékony rá, akinek segíthet!

A 100 áldás szertartás

Mint a cím is mutatja, ez a varázslat a hála-lista helyettesítője.

Ez egy egyszerű, de nagyon hatékony szertartás. Csinálhatod egyedül is, de persze sokkal szebb és tartalmasabb, ha az egész család együtt vesz részt rajta. A szertartáshoz szükséged lesz a következőkre:

100 darab apró kavics, színes kő, babszem, gyöngy, vagy bármi más apró tárgy, amiből könnyen lehet száz darabot produkálni.
1 gyertya

Válassz egy kellemes, biztonságos helyet a szertartáshoz, ahol nem fognak zavarni. A köveket (vagy gyöngyöket, kavicsokat..stb.) gyűjtsd össze egy halomba. Gyújtsd meg a gyertyát. A szertartás kezdetén fogalmazd meg a szándékot, hogy most hálát adtok majd mindazért a jóért, ami jelen van az életetekben. Ezután vegyél ki egy követ a halomból, tartsd a kezedben, míg hálát mondasz valamiért.

Például:
“Hálás vagyok azért, hogy érzem a finom fahéjas süteményillatot.”

Ezután puszild meg a követ, és tedd egy másik helyre. Ez lesz az első kő a “hála hegy” halmában. Amikor kész vagy, a következő családtag ugyanezt teszi, így mentek körbe egészen addig, míg az összes követ feltöltöttétek hálával, és készen áll a 100 áldásból álló hála hegy.

Ezután érdemes néhány percig csendben ülni, és elgondolkozni azon, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy ennyi csodálatos áldás van már most jelen az életünkben. Ha van rá lehetőség, megőrizheted a hála halmot egy ideig, így naponta emlékezteted magad és a családodat arra, hogy mi mindenért vagytok máris hálásak – vagy megismételheted a szertartást valahányszor úgy érzed, hogy szükségetek van erre a fantasztikus energia-emelőre. Én a gyerekekkel általában színes mázzal bevont csoki-drazsékat szoktam használni – és mi egyszerűen megesszük a hála-halmot. Mire a halom elfogy, épp itt az ideje beiktatni egy újabb hála ceremóniát! ☺☺☺

Őszi falevél varázslat

Ezt a varázs-szertartás csak akkor tudod elvégezni, ha nincs túl nagy hó, tehát ha be tudsz gyűjteni néhány őszi falevelet. Legjobb akkor játszani vele, amikor erős szél fúj, így sokkal messzebbre felrepülnek a vágyak, és valószínűbb, hogy eljutnak a megfelelő fórumra! Ezt a varázslatot a napi pozitív megerősítések, programozások helyett használom a gyerekekkel – nagy kedvenc.

Gyűjts össze néhány őszi falevelet. Aszerint, hogy mi a vágyad, választhatsz más-más színű leveleket. Amikor kiválasztod a levelet, próbálj meg ráhangolódni a levél energiájára, egyéniségére – érzékeld, hogy melyik az a levél, amelyik valóban lelkesen, és gyorsan viszi majd a vágyadat?

Szeretet/szerelem – piros levél
Gazdagság - zöld levél
Béke, nyugalom – sárga levél
Szenvedély – rózsaszín levél
Hatalom, erő – sötétlila levél
Földdel való kapcsolat – barna levél

Amikor megvannak a “postások”, a gyerekekkel/családdal együtt üljetek össze, és írjátok fel a levelekre filctollal (vagy bármilyen más íróeszközzel, ami fog a falevélen) a vágyaitokat. Emlékezz arra, hogy úgy fogalmazd meg a vágyad, mintha már meglenne – pozitív formában, és minél specifikusabban. Meg lehet beszélni a vágyakat, de lehet ez egy titkos dolog is – attól függ, hogy kinek, hogy kényelmesebb. Amikor felírtátok a vágyaitokat a levelekre, akkor a “postásokat” el kell engedni, hogy a szél elfújhassa őket, ki az Univerzumba – míg egy varázsigét mondunk, hogy a levél, meg az Univerzum is tudja, hogy mi a teendő:

Ide írtam, amire vágyom,
Vidd a vágyam, vidd az álmom,
Megkapom ezt! Hiszem! Tudom!
Az álmom már létezik! Ezennel életre hívom!

(Mi persze angolul varázsolunk – ez a fenti kis rigmus az én fordításom. Mellékelek ide két angol variációt is, ha Ti jobb fordítást tudtok róla csinálni, akkor nyugodtan használjátok azt, és persze nekem is elküldhetitek az eftagi@gmail.com címre:

Leaves that fall onto the ground,
Bring thy blessing to abound.
Dreams and wishes I do send,
In this magick upon the wind.

Or

What I want I’ve written here
Please take my dream & bring it here
What I want is what I get
Let all my dreams now be met.)

És végül a mindenkori kedvenc, ami nélkül nem telik el iskolai szünet, vagy nyári vakáció – az energiakör:

Az energiakör

(részlet „1001 Tipp, ötlet és tanács az EFT használatához” című könyvemből – megrendelhető nálam az eftagi@gmail.com címen)


Ezt a játékot Carol Tuttle energiaterapeutától tanultam (http://www.caroltuttle.com), és nagy örömmel gyakoroltam és gyakorlom rendszeresen családom körében. Főleg a gyerekek találják ezt a játékot fantasztikusnak, és minden különösebb nehézség nélkül, teljes természetességgel, és mély átéléssel játsszák. Játszd ezt a játékot minél gyakrabban, lehetőleg szeretett lényekkel együtt.

Rajzolj egy kört a földre magad előtt. Ezután álljatok a kör köré valamennyien, és egymás után mondjatok el egy-egy affirmációt (jelen idejű, pozitívan megfogalmazott mondatot, amely kifejezi egy-egy vágyadat, megvalósulandó célodat). Míg az affirmációt mondod, tartsd két tenyeredet kissé magad elé, és amikor kimondtad vágyadat, két kezeddel hajítsd be azt a körbe. Érezd, ahogy a pozitív energia egyre erősebbé válik a körön belül.

Újabb és újabb körök következnek egészen addig, míg valamennyien ki nem mondtátok mindazt, amire legforróbban vágytok, és a folyamatot teljesnek nem érzitek. Amikor kifogytatok a megvalósulandó kívánságokból, ugorjatok valamennyien be a körbe, és mintha habos krém lenne körülöttetek, masszírozzátok ezt a magasabb frekvenciájú energiafelhőt a testetekbe.

Érezni fogod a fantasztikus lehetőségek kimeríthetetlen tárházát, a lelkesültséget, az örömöt. Két karoddal ölelj magadhoz amennyit csak tudsz ebből a magas rezgésszámú energiafelhőből, szívd magadba, érezd az energiát. Mikor érzed, hogy egész tested átvette ennek a magasabb energiafelhőnek a rezgésszámát, akkor két kezeddel markolj ki darabokat az energiából, és hajítsd ki ezeket az energiafoszlányokat a körből, kifelé az Univerzum felé.

Ezzel a gesztussal elengeded a kívánságokat, hagyod, hogy az Univerzum átvegye a rendelést, és kellő időben házhoz szállíthassa a megrendelt árut. Mielőtt kilépnél a körből, képzeletben és a fizikai valóságban is, fejed búbján köss egy csokrot arra az energiaszalagra, amely most körülveszi a testedet. Ezzel biztosítod, hogy ezt a pozitív energiát a lehető legtovább megtartod magad körül.

Szeretettel jegyzé:
(EFT)Agi
www.emotionalfreedom.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése