Keresés ebben a blogban

2012. március 13., kedd

Március 28-án villámcsődületet (flash mob) Budapesten a Deák téren

Szilviától kaptam a következő üzenetet! Ha be akarsz kapcsolódni, itt érheted el Szilvit: szilvia@valtoztass.com


“Szia Ági!

Március 28án szervezek egy villámcsődületet (flash mob) Budapesten, ami egy nemzetközi program része. A világon mindenhol délután 4 órakor megrendezik ezt a 15 perces eseményt. És így, mint egy dominó végigmegy az egész világon. A lényege, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy mennyi mindent adnak nekünk a könyvek, vagyis olvasni jó, érdemes, hasznos és hozzájárul a lelki és szellemi fejlődésünkhöz és hogy az emberek gondolkodását kicsit abba az irányba tereljük, hogy mások életét jobbá tenni könnyű és felemelő. A Pay It Forward Mozgalom (Add Tovább) keretein belül zajlik, nem tartozik semmiféle szervezethez, teljesen független és egyetlen célja, hogy a világon minden emberhez eljuttassa azt az üzenetet, hogy segítsünk egymásnak, egy mosollyal, kedvességgel vagy ha megengedhetjük magunknak, akkor anyagilag is akár, de az üzenet az az, hogy a kedvesség, jóindulat nem kerül pénzbe.

A villámcsödület azt jelenti, hogy összejön egy rakat ember, és valami meghökkentőt csinálnak pár percig, majd mintha mi sem történt volna, eloszlanak. A március 28i villámcsődület úgy fog kinézni, hogy mindenki hoz magával egy könyvet, ami fontos szerepet játszott az életében, ezzel 4 órakor leül a Deák téren és 15 percig csöndben morfondírozik a könyvön vagy amin éppen akar [:)] Majd ezután feláll és vagy egy résztvevővel könyvet cserél, vagy egy járókelőnek (bámészkodónak) a kezébe nyomja. A könyvben lesz egy szórlap, amiben le lesz írva, pontosan miért is kapta a könyvet és mi a teendője.

Keresek olyan embereket, akik segítenének minél több embert beszervezni és ott a helyszínen is intézni a dolgokat. Tudsz valakit, akinek lenne kedve hozzá? Segítenél eljuttatni minél több emberhez, hogy minél többen legyünk? (A Guiness rekordok is meg van hívva, még nem derült ki, hogy ott lesznek –e?)”

Ha szeretnél csatlakozni, irj Szilvinek ide: szilvia@valtoztass.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése