Keresés ebben a blogban

2015. január 21., szerda

Voice Dialogue - EFT párbeszéd belső részeinkkel - mind fizikai, mind lelki síkon


                             (Frida Kahlo - The Deer)

Ez egy teljesen új EFT hibrid, amit együtt kísérletezünk majd ki. Én eredetileg a belső kritikussal, a belső gyermekkel..stb. akartam “beszélgetni”, de jött olyan javaslat is, hogy beszélgessünk a testünkkel, egyes testrészeinkkel. Igy kompromisszumot kötöttünk, és beszélgetünk az órákon személyiségünk egyes részeivel – mint például a belső gyermek, belső kritikus, belső halogató, belső őr..stb. (hogy csak néhányat említsek) – és beszélgetünk a fizikai belső részeinkkel is: tehát, ha valamilyen betegség, vagy kellemetlen tünet kínoz, akkor megszólítjuk a belső szervünket/szerveinket, és megkérdezzük, hogy mit akar mondani nekünk, mit javasol a jobbulás érdekében.

A “Párbeszéd belső részeinkkel” tréning részletei:

On-line tréning – skype-on keresztül

Öt alkalommal találkozunk, mindig vasárnap délelőtt 10:00 órakor.
Egy találkozó időtartama kb. 2 óra
Kezdés: február 1.én, vasárnap délelőtt 10:00-kor
További találkozók: február 8., február 15., február 22. és március 1.

Minden óráról készül hangfelvétel, amelyet a résztvevők mp3-as formátumban letölthetnek az internetről. Sőt, mivel ez nyilvános tréning, a hanganyagot bárki megvásárolhatja.

Tréning ára: 5000 Ft – ebben benne van az órákon való részvétel, plusz a hanganyag

Hanganyag ára: 5000 Ft

Jelentkezés: eftagi@gmail.com

Néhány szó a Voice Dialogue módszerről, melyről az interneten magyarul csak elenyészően kevés anyagot találtam. A talált anyagban “Hang párbeszéd”, illetve “Hanghallás” címen szerepelt.

A Voice Dialogue/Hang párbeszéd

(pontos fordítás: Hang párbeszéd, de a párbeszéd belső részeinkkel szerintem jobban visszaadja a jelentést)

egy olyan módszer, mely lehetővé teszi, hogy közvetlen kapcsolatba lépjünk azokkal a különböző belső részeinkkel, melyeknek egy része állandóan mondja a szöveget a fejünkben, és amelyeket már talán be is azonosítottunk az önfejlesztő munkánk során: mint a Belső Kritikus, vagy a Belső gyermek.

Legtöbben azonban többnyire nem vagyunk tudatában annak, hogy rengeteg további részünk létezik lényünk legmélyén. Ezeket több-kevesebb sikerrel száműztük a tudatalatti sötét bugyraiba, de ezzel teljes egészében feladtuk a lehetőséget, hogy ezeket az energiamintákat kontrollálni tudjuk. Ennek eredményeképpen ezek teljesen váratlanul és elementáris erővel felmerülhetnek, és olyan viselkedést eredményezhetnek, mely mélységes szégyennel töltenek el minket, vagy akár komoly veszélybe is sodorhatnak bennünket. Példa lehet erre a tökéletes úriember, akiből bőséges és jól elkevert alkoholos italok hatására kibújik a baltát csattogtató vadember, vagy a szende szűz, akiből hasonló stimulusra ledér bajadér válik.

Ha ragaszkodunk a derűlátásunkhoz, akkor reménykedhetünk abban, hogy (ha soha egy korty alkoholt sem iszunk), akkor talán vaskézzel megfékezhetjük ezeket az alszemélyiségeket, és örökre bezárhatjuk őket a tudatalatti dutyiba. Sajnos azonban, (Einstein óta) hiába szeretnénk, nem tudunk energiát megsemmisíteni. Legfeljebb elengedhetjük, vagy átalakíthatjuk azt, ami nem szolgál minket.

Amit sikerül igazán jól elnyomni, azt nem mi magunk fejezzük majd ki, hanem a külvilág tükrében vigyorog majd vissza ránk. Lassan már közhelyszámba megy a mély bölcsesség a kapcsolatokat megjavító guruk körében, hogy “azt vonzod magadhoz, amit saját magadban leginkább gyűlölsz, vagy amit leginkább letagadsz”. Ha tehát harmonikus, boldog kapcsolatokra vágysz, akkor elsőrendű feladat megismerkedni a letagadott, elzárt személyeségeiddel – és a hosszú börtönbüntetés után alapvető kívánalom, hogy megadjuk nekik a szót, hogy végre elmondhassák ők is a magukét.

A Voice Dialogue két megalkotója, Drs Hal és Sidra Stone, azt állítja, hogy ez a párbeszéd fantasztikus fejlődést eredményez: Egyrészt lehetővé teszi, hogy az elnyomott részeinkben elzárt energia és erőforrások újra rendelkezésünkre álljanak; és bizony sokunkra ráfér a belső gyermek pajkossága, játékossága és kreativitása, sőt még az is lehetséges, hogy a fent említett ledér bajadér őszinte, keresetlen kacérsága hoz majd új színt és tartalmat a házasságodba, vagy párkapcsolatodba.

Másrészt, ahogy feltárod a lényedben létező számtalan alszemélyiséget, egyre világosabbá válik, hogy egyikük sem vagy Te egészében, sőt, még csak ezek összesége sem az, aki valójában TE vagy. Az összes rész létrehoz egy egészet, és ez az egész jóval teljesebb, szebb, harmonikusabb életre képes, mint a részek időnkénti, véletlenszerű felbukkanása! De rajtuk túl létezik egy valóságos én. És ahogy a részeket megismered, és kifejezed, egyre világosabbá válik, hogy az igazi éned ezeken túl létezik, és végső soron képes leszel meghallani ezt a mély, igaz, szépséges hangot is. Ez a cél – sok sikert, erőt, és kitartást kívánok hozzá, és várlak a csoportba!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése