Keresés ebben a blogban

2016. november 8., kedd

Belső Béke Eljárás 1."Szeretettel üdvözöllek,

A Belső Béke Eljárás amit most mindjárt elmagyarázok, nem arról szól, hogy egy “kicsit jobban érezd magad”. Helyesen értelmezve ez az eljárás a Föld minden lakosának fő gyógyító eszköze lehet.
A világ minden orvosának, terapeutájának, lelki és életmód
tanácsadójának ezt a módszert kellene elsődlegesen alkalmaznia saját magam és mások megsegítésére.

Lényegében a Belső Béke Eljárás abból áll, hogy az életünk folyamán elszenvedett valamennyi fájdalmas, vagy kellemetlen SPECIFIKUS ESEMÉNYRŐL készítünk egy listát, majd szisztematikusan addig kopogtatunk rajtuk, amíg valamennyi esemény érzelmi hatása megszűnik ránk nézve.
 
Ha szorgalmasan és kitartóan követjük ezt az eljárást, “érzelmi erdőnkből” hamarosan minden negatív “fát” ki tudunk irtani, ezzel megsemmisítve rengeteg potenciális érzelmi és fizikai betegség gyökerét. Ez persze mindenkit belső békéje elérése felé vezet, ami végső soron nagyban hozzájárul a világbéke megvalósításához.
Ez az egyszerű gondolat paradigmaváltást jelenthet az egész gyógyítás
területén, és tulajdonképpen egyetlen mondatban meg lehet fogalmazni…..

LEGTÖBB ÉRZELMI ÉS FIZIKAI PROBLÉMÁNKAT MEGOLDATLAN
SPECIFIKUS ESEMÉNYEK OKOZZÁK (VAGY AZOKHOZ NAGYBAN
HOZZÁJÁRULNAK) – EZEKET KÖNNYEDÉN FEL LEHET OLDANI ÉFT SEGÍTSÉGÉVEL.


Nem rossz igaz? – főleg ha hozzávesszük, hogy egy egyszerű mérnök
jött elő ezzel a forradalmi gondolattal. Ez az egyetlen mondat, ha minden hivatásos gyógyító és páciens magáévá tenné, valószínűleg

(1) drámai módon javítaná a gyógyulás mértékét, és ugyanakkor
(2) meredeken csökkentené a költségeket.

Kérlek vedd figyelembe, hogy ez a gondolat teljesen figyelmen kívül
hagyja a hagyományos orvoslás szerint fő szerepet játszó kémiai okokat. Ez abból adódik, hogy én személyesen újra és újra megtapasztaltam amint kliensek állapota - akiknél a gyógyszerek és egyéb kémiai gyógymódok gyászosan megbuktak – nagymértékben javult ÉFT hatására.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a gyógyszereknek, vagy például a megfelelő egészséges táplálkozásnak ne lenne helye a gyógyításban.
Ellenkezőleg……ezek gyakran életfontosságúak lehetnek. Személyes
tapasztalatom azonban azt mondatja velem, hogy a specifikus emlékekből származó megoldatlan érzelmi töltet sokkal inkább okozója problémáinknak, mint bármi más: ez az igazi gyökere a betegségnek. Így hát logikus, hogy erre kell elsősorban figyelmet fordítani.
Gyakorlott ÉFT-zők tisztában vannak azzal, hogy ezzel a módszerrel
képesek vagyunk arra, hogy szó szerint letöröljük a negatív eseményt
lelkünk “faláról”. Ez az a terület, ahol sikerarányunk a legmagasabb. Eddig azonban főleg azokra a specifikus eseményekre fókuszáltunk, amelyek egy bizonyos probléma – mint például fóbia, fejfájás vagy traumatikus emlék – hátterében meghúzódtak. Ez az eljárás rendkívül hatékony, és nagyszerű eredményekkel dicsekedhet…. érdemes továbbra is így folytatni. Másrészről viszont miért ne használhatnánk az ÉFT-t az ÖSSZES specifikus emlék semlegesítésére, amelyek esetleg a jóval általánosabb (de azért nem kevésbé fontos vagy zavaró) problémák gyökerét képezik, mint például (hogy csak néhányat említsek)…..

Ènkép
Szorongás
Depresszió
Álmatlanság
Káros szenvedélyek
Kényszeres cselekvések
Elhagyatottság érzete


Amint egyenként megszabadulsz évek óta cipelt súlyos érzelmi
csomagjaidtól, természetes módon egyre kevesebb belső konfliktussal kell majd energiarendszerednek naponta megbirkóznia. Kevesebb belső konfliktus = belső béke és kevesebb érzelmi és fizikai szenvedés. Sokak számára ez az eljárás olyan egész életüket beárnyékoló problémák teljes megszűnését eredményezheti, amelyeket más módszerek még csak meg sem érintettek.

Ugyanez vonatkozik a fizikai betegségekre is. És itt most a fejfájástól
kezdve, a légzési zavarokon, emésztési problémákon, sclerosis
multiplexen át szó van kb. mindenről egészen az AIDS-ig és a rákig.
Manapság már kezdik széles körben elfogadni, hogy fizikai bajainkat,
betegségeinket megoldatlan érzelmeink - mint például düh, trauma,
bűntudat, gyász..stb. - okozzák, vagy ahhoz legalábbis nagy mértékben
hozzájárulnak. Az elmúlt évek során számtalan megbeszélést folytattam ebben a témakörben orvosokkal, és egyre gyakrabban tapasztaltam, hogy ők is az érzelmek belső küzdelmét nevezik meg, mint a súlyos betegség egyik legfontosabb okát. Eddig azonban nem volt megfelelő módszer arra, hogy felvegyük a harcot ezekkel az egészséget támadó “banditákkal”. Persze maszkírozhatjuk őket gyógyszerekkel, de igazi gyógymódot nemigen találtunk eddig rájuk.
Szerencsére itt van az ÉFT és a többi energiaterápia, melyek könnyed és elegáns eszközök lehetnek a komoly gyógyító terapeuta
kezében ahhoz, hogy a betegség gyökereit tárják fel és irtsák ki – ne a
beteget.

Amit itt leírok, az NEM helyettesít egy minőségi ÉFT tréningen való
részvételt vagy azt a segítséget, amit egy jó ÉFT terapeuta nyújthat.

Ehelyett egy eszközt ajánlok fel Neked, amely – helyesen kezelve – alkalmas arra, hogy nagymértékű javulást hozzon létre érzelmi vagy fizikai állapotodban. Ezt a hatást egy jó ÉFT tréning, vagy egy mester terapeuta segítsége persze csak még fokozza. Ez az eljárás olyan egyszerű és annyira mélyreható és hatékony, hogy mindenkinek, aki segítségért terapeutához fordul, mint kötelező gyakorlatot kellene előírni. Tudom, hogy ez nagyon merészen hangzik, de több mint 10 év alatt olyan sok lenyűgöző siker tanúja voltam olyan széles körben, hogy számomra ezt a kijelentést megtenni nemcsak hogy könnyű, de szükséges is."

Részlet:
Gary Craig: Az ÉFT (Érzelmi Felszabadulás Technika) Kézikönyve c. könyvből, fordította Csontos Ágnes

Ingyenesen letölthető: https://www.emotionalfreedom.net/csoport-fogla…/eft-konyvek/


EFT Kopogtató Klub minden csütörtökön
este 20-21 óra között

Jelentkezni: eftagi@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése